Domácí bagetka
- hladká mouka 225 g
- droždí 21 g
- voda 125 g
- cukr 1/2 ML
- sůl 1 ML
- olej 12 g
- směs listových salátů
Postup přípravy
Špízy
- Švestky namočené přes noc ve whisky omotáme ve slanině, kuřecí kousky okořeníme grilovacím kořením a také omotáme ve slanině.
- Na špejli postupně napíchneme švestku a kuřecí maso. Špízy vložíme na plech a pečeme 20 minut na 200 °C.
Domácí bagetka
- Vše smícháme a dáme kynout na 60 minut. Z těsta vyválíme bagetu. Nožem uděláme do bagety zářezy, potřeme vajíčkem a zaprášíme hladkou moukou.
- Pod utěrkou necháme ještě 10 minut odpočinout. Pečeme na 230 °C 35 minut.
Autor receptu: Monika Nerušilová