Suroviny
- tortilla 3
- kuřecí prsa 500 g
- čedar 200 g
- olej 1 PL
- mletá sladká paprika
- kmín
Pikantní adamcův dip
Postup přípravy
- Nejdříve si přichystáme dip a dáme do lednice vychladit. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posypeme chilli, mletou paprikou, kmínem, solí i pepřem a orestujeme je z obou stran na pánvi. Nakrájíme si jarní cibulku na malá kolečka a nastrouháme sýr. Na suchou pánev dáme tortillu, na polovinu poklademe čedar, trochu cibulky, plátky masa a zase posypeme sýrem, je možné přidat opět i cibulku.
- Zapneme plotýnku. Až se dolní sýr začne tavit, přehneme tortillu na směs a obrátíme. Musí se hlídat, aby se tortilla nespálila. Celé by to mělo po chvíli držet pohromadě. Přendáme na talíř a kolečkem rozkrájíme na čtyři trojúhelníky. Quesadilly podáváme s dipem. Můžou se podávat teplé, ale i studené.
Autor receptu: Pavel Adamec