Suroviny
- Baby meloun (bezsemenný cca 2,5 kg)
- sůl (šupinková) 2 pl
- olivový olej 1 pl
- BBQ smokey omáčka s whiskey 4 pl
k servírování dle chuti
Postup přípravy
- Meloun zbavíme slupky – vše zelené a bílé musí pryč. Uděláme zářezy do kříže a pořádně osolíme.
- Vložíme na pekáč a pečeme při 200 °C dvě hodiny.
- Pak vyndáme, necháme zchladnout. Klidně dva dny v lednici. Tím se změní textura i objem. Meloun přendáme na pečicí papír a potřeme barbecue omáčkou a znovu osolíme.
- Troubu roztopíme na maximum a necháme zapékat do té doby, dokud na povrchu mírně nezčerná.
- Necháme opět vychladnout. Ze dvou a půl kilového melounu nakonec vznikne nějakých 8 porcí.
Autor receptu: Veronika Šmehlíková