Suroviny
- kachní prsa 3 -
- zázvor 7 cm
- koriandr 1 ML
- hoisin omáčka 5 PL
- tarhony 250 g
- petržel 2 -
- vývar 500 ml
- olivový olej - -
- limetka 1 -
- pepř - -
Postup přípravy
- Kůži kachních prsou nařízneme, nasolíme a položíme kůží dolů na rozpálenou pánev. Osmahneme po obou stranách dozlatova cca 6 minut. Slejeme tuk. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Na části výpeku opražíme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, sečuánský a cayenský pepř. Poté přidáme med smíchaný s vymačkanými citrony, zalijeme hoisin omáčkou a vodou.
- Vrátíme prsíčka na pánev, kde je chvíli obracíme a pak dáme zakryté do trouby na 20 minut na 180 °C. Po 15 minutách obrátíme a opět pečeme přikryté. Pak je znovu obrátíme a již odkryté pečeme na 230 °C. Šťáva by měla vycházet přímo k okraji té kůže. Pečeme do zezlátnutí cca dalších 10 minut.
- Mezitím si připravíme tarhoňu. Na pánvi zprudka začneme tarhoňu restovat dorůžova, až krásně začne vonět. Pak přidáme buď olivový olej, nebo výpek z kachny (2 lžíce) a zmírníme plamen, aby tarhoňa lehce zhnědla. Přidáme vývar a při nízké teplotě vaříme cca 15 minut v přikrytém hrnci. Vývar se vstřebá do tarhoni. Mezitím si na pánev dáme zesklovatět nakrájenou cibuli a orestujeme ji s mrkví a petrželí dozlatova. Hotovou zeleninu vmícháme do hotové tarhoni a přidáme trochu šťávy z kachny a promícháme a případně dochutíme solí nebo pepřem.