Suroviny
- baby špenát 250 g
- hladká mouka 300 g
- vejce 3
- cukr 180 g
- olej 150 ml
- citronová šťáva ze 2 citronů
- citronová kůra ze 2 citronů
Krém
- mascarpone 3
- máslo 1
- moučkový cukr 170 g
Postup přípravy
- Špenát rozmixujeme spolu s olejem na kaši. V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme špenát s olejem, citronovou kůrou a šťávu, prošleháme. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pokud bude těsto husté, můžeme ho naředit mlékem, až poté přidáme sníh z bílků. Dáme do trouby a upečeme dozlatova.
- Hotový korpus dáme vychladit. Krém připravíme z mascarpone, másla a cukru (můžeme použit i vanilkový), vyšleháme do hladkého krému. Z korpusu seřízneme vršek, vydrolíme z něho drobečky těsta na ozdobu. Korpus naplníme krémem a ozdobíme.
Autor receptu: Petr Walter