Knedlíčky
- vepřová játra 150 g
Head
Knedlíčky
- cibule 0.5
- česnek 1
- strouhanka
Head
- pórek 1
Knedlíčky
Head
- cibule 2
- černý pepř 10
- nové koření 5
- bobkový list 3
- voda 5 l
- olej
- petržel
- rajský protlak 1 PL
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Osolené a opepřené maso orestujeme na oleji (důležité pro barvu vývaru), na výpeku orestujeme zeleninu do zlatohněda, přidáme protlak, víno, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme koření. Přivedeme k varu, necháme asi 10 minut vřít, potom stáhneme plotýnku, aby vývar jenom bublal.
- Knedlíčky: Rozmixujeme játra s cibulí, česnekem, vejcem a kořením. Přidáme strouhanku dle potřeby. Tvoříme ze směsi kuličky a zaváříme do vývaru cca 5 minut.