Suroviny
- malina 120 g
- italské piškoty 100 g
- žloutek 2
- cukr krupice 40 g
- mascarpone 225 g
- bílek 1
- moučkový cukr
Postup přípravy
Povolené maliny propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili zrníček. Tím získáme hladkou malinovou omáčku. Podle chuti můžeme dosladit moučkovým cukrem. V připravené malinové omáčce namočíme z obou stran italské piškoty a vyskládáme je do předem připraveného pekáče. Žloutky s polovinou cukru krupice vyšleháme do husté pěny, přidáme mascarpone a opatrně rozmícháme, aby v krému nebyly hrudky. Poté připravíme vyšlehaný sníh z bílku, do kterého jsme přidali zbytek cukru. Vše opatrně spojíme v hustý krém a vrstvíme jej na namočené piškoty. Vložíme do ledničky a necháme minimálně 3 hodiny vychladit.