Marinovaný steak
- steak 5 ks
Marinovaný steak
- worchestrová omáčka 2 PL
Bylinkový dip
Marinovaný steak
- olej 1 PL
Bylinkový dip
Postup přípravy
- Do nádoby nalijeme pivo, worcester, olivový olej a přidáme hnědý cukr. Vše mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme drcený pepř, prolisovaný česnek a opět vše důkladně promícháme. Nachystané maso ponoříme do marinády a necháme ho v lednici přes noc uležet. Nejlépe hodinu před samotným grilováním maso z lednice vytáhneme. Pořádně si rozžhavíme gril a grilujeme maso do požadované propečenosti.
- Americké brambory: Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Brambory umyjeme, usušíme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do mísy, zakápneme olejem a přidáme sůl s grilovacím kořením. Pořádně vše ručně promícháme a brambory naskládáme na plech (pečicí papír). Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
- Česnekový dip: Nejdříve si nachystáme a prolisujeme česnek. Následně všechny ingredience dáme do misky a pořádně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a dáme do lednice.
- Bylinkový dip: Opět si nachystáme a prolisujeme česnek a nasekáme najemno čerstvou bazalku. Následně všechny ingredience dáme do misky a pořádně promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a dáme do lednice.