Head
- kuřecí prso 6 ks
Italský salát
- rajče 200 g
- paprika
Brambory v alobalu
Italský salát
- olivový olej 5 PL
- sůl
Postup přípravy
- Připravíme marinádu: V míse smícháme smetanu s kečupem, hořčicí, rozetřeným česnekem, grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem. Postupně v ní po jednom obalíme naklepaná prsíčka, která skládáme vedle sebe na máslem vymaštěný plech či pekáč. Plech přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 40 minut. Poté sundáme alobal a bohatě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, dopečeme dalších 10 minut.
- Brambory nakrájíme na měsíčky, slaninu na kostičky, cibuli na větší kousky a libeček najemno. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme kmín a směs na americké brambory. Nachystáme si alobal a vytvoříme balíčky s touto směsí. Do každého balíčku přidáme plátek másla. Dáme péct na 1,5 hodinu teplota 200 °C.
- Ledový salát natrháme na menší kousky, rajčata rozpůlíme, papriku nakrájíme na kostičky. Z medu, citrónu, hořčice a oleje uděláme zálivku. Salát osolíme a opepříme a polijeme zálivkou těsně před podáváním.