Suroviny
- kuřecí stehno 5
- červená paprika 2
- cibule 2
- mletá sladká paprika
- těstoviny tarhoňa 2 balení
- hladká mouka 100 g
- rajčata 500 g
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Omyté maso rozkrájíme na stejně veliké kostky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku a necháme zezlátnout. Poté přidáme maso a důkladně ho osmahneme. Poté odstavíme pryč z varné desky.
- Přisypeme mletou papriku, a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme je větším množstvím vody, přidáme nasekaný česnek a ostatní koření.
- Dusíme, dokud není maso zcela měkké. Podáváme s dobrým kynutým domácím knedlíkem
Autor receptu: Jan Fišar