Na maso
- vepřový bůček 200 g
- česnek 3
- cibule 1/2
Head
- salát 1/4
Na maso
- černý pepř špetka
Head
Na maso
- glutamát 1 lžička
Head
- zelená perila
- rýžový papír 500 g
- krevety 24
- nudle 80 g
- salát
- játrová omáčka
- rybí omáčka s chilli papričkou
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na max. dvoucentimetrové plátky, česnek nadrobno, cibuli na proužky. Promíchejte s kořením pěti vůní, solí, pepřem, glutamátem a nechte alespoň 30 minut odležet.
- V pánvi rozehřejte olej, vložte maso, opékejte ho zhruba 3-5 minut, otočte a opečte 3-5 minut dozlatova. Vyjměte, nechte krátce zchladnout a nasekejte na nudličky.
- Vejce rozšlehejte v hrnku a opečte na oleji jako omeletu nebo míchaná vajíčka. Omeletu nakrájejte na tenké nudličky.
- Okurku a ledový salát nakrájejte na tenké nudličky, byliny nasekejte nadrobno a promíchejte.
- Rýžový papír držte za okraj tak, aby hladší strana byla navrchu. Položte ho na vodu a jemným zhoupnutím namočte pouze hrubou stranu. Na pracovní plochu položte papír hladkou (suchou) stranou dolů a na hrubou skládejte jednotlivé suroviny.
- Doprostřed papíru položte vedle sebe tři krevety, pod ně vrstvu salátu. Na ně položte lžíci pečených vajec, 2 lžíce trhaného masa, 2 lžíce nudlí a podle chuti jednu jarní cibulku vcelku. Přeložte levý a pravý okraj do středu, přiklopte spodní stranou, zmáčkněte papír po stranách náplně, přeložte, zmáčkněte a srolujte. Stejným způsobem připravte zbylé závitky. Podávejte s omáčkami či salátem.