Náplň
Piškotové těsto
- mouka 150 g
Náplň
- lesní ovoce
Piškotové těsto
- kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Náplň
- ztužovač 1
- ztužovač 1
- šlehačka 2
Postup přípravy
- Piškotový korpus: Vajíčka si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme vlažnou vodu, cukr a žloutky. Poté postupně přisypáváme mouku a kypřicí prášek. Do vymazané kulaté dortové formy vylijeme těsto a dáme péct na 200°C dozlatova, stačí 10-15minut. Horký upečený korpus hned vyndáme z formy, podélně rozpůlíme a necháme vychladnout.
- Náplň: Smetanu si vyšleháme dotuha, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a ještě jednou prošleháme, aby se vše spojilo. Podle návodu si připravíme velký ztužovač. Do ztužovače přidáme připravenou tvarohovou směs a promícháme. Lesní ovoce si rozmixujeme a dáme do kastrůlku prohřát s vanilkovým cukrem a ztužovačem (malým).
- Lesní pokušení: Upečený korpus vložíme do dortové mísy a potřeme částí lesní směsi tak, aby se vsákla. Pak potřeme tvarohovou náplní a položíme další díl korpusu, který opět namažeme lesní směsí i tvarohovou náplní.
- Navrchu ozdobíme lesním ovocem a dáme vychladit asi na dvě hodiny. Ozdobíme šlehačkou, můžeme pocukrovat, naporcujeme a dozdobíme lístkem máty.