Bešamelová omáčka
- hladká mouka 50 g
Head
Postup přípravy
- Ve vařící vodě nechám změknout lasagne.
- Bešamelová omáčka: Necháme si rozehřát máslo na bešamel a za stálého míchání přidáváme mouku, kterou umícháme do světlé jíšky a poté ji zředíme mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Bešamel ochutíme solí, špetkou muškátového oříšku a krátce povaříme. Připravenou omáčku dáme stranou vychladnout.
- Na hlubší pánvi si trošce oleje orestujeme mleté maso, osolené a opepřené. Hotové maso dáme stranou do misky a na rozehřáté pánvi osmažíme pokrájenou cibuli a rozmačkané stroužky česneku. Dále přidáme nastrouhanou mrkev a necháme dozlatova osmažit. Přidáme rajčatové protlaky a směs promícháme. Vrátíme osmažené maso, přidáme rajčata a dochutíme, ještě 5 – 10 minut dusíme.
- Těstovinový plát potřeme bešamelem a na něj položíme druhý plát do tvaru kříže. Jeho střed opět potřeme bešamelem a následně na něj pokládáme připravenou masovou směs, kterou posypeme mozzarellou a volné části těstovinových plátů vyskládáme k sobě tak, abychom taštičku pevně uzavřeli. Povrch taštičky potřeme bešamelem, posypeme mozzarellou, parmazánem a necháme zapéct 20 minut na 180°C. Následně hotové taštičky posypeme čerstvě nakrájenou bazalkou a podáváme hostům.