Suroviny
- vejce 3
- cukr 150 g
- hladká mouka 150 g
- kukuřičný škrob 30 g
- sůl
- vanilkový extrakt 1/2 ML
- máslo 90 g
- hruška 4-5
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 180°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vysteleme pečicím papírem. Ve velké míse ušleháme vejce s cukrem, dokud není směs lehká a nadýchaná. Do středně velké mísy nasypeme mouku, škrob, prášek do pečiva a sůl.
- Vmícháme vaječnou směs a vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo. Nakonec zamícháme kousky hrušek a šťávu, kterou pustily. Těsto nalijeme do formy a pečeme 45 minut dozlatova, dokud se špejle nelepí. Necháme pět minut vychladnout.
- Podáváme vlahé nebo při pokojové teplotě, posypané moučkovým cukrem.
Autor receptu: Markéta Grabein