Játrové knedlíčky
- játra 200 g
- česnek 5
Head
- česnek
- celer 1/2
- bobkový list 2
Postup přípravy
- Kuře omyjeme, naporcujeme, lehce osolíme a vložíme do hrnce. Přidáme celou zeleninu, česnek a omytou rozpůlenou cibuli. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme koření a lehce osolíme, stáhneme oheň a vývar necháme táhnout asi dvě hodiny. Až je zelenina měkká, vyjmeme ji z hrnce a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme, maso nakrájíme na kostky. Polévku dochutíme solí, pepřem a vrátíme do ní zeleninu, maso, knedlíčky a nudle.
- Játrové knedlíčky: Játra očistíme a rozmixujeme, přidáme celé vejce, změklé máslo, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, majoránku a vše promícháme. Těsto zahustíme trochou strouhanky a necháme chvíli stát. Vyválíme si knedlíčky, které dáme vařit do osolené vody, stačí asi čtyři minuty.