Suroviny
- kuřecí hřbety 1-2 ks
- kuřecí stehno 1 ks
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- celer ks
- nové koření
- pepř
- majoránka
- vejce 1-2 ks
- kuřecí játra 500 g
- strouhanka
- česnek
- cibule
- petržel
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Do studené vody dáme kuřecí skelety s masem, kořením a pozvolna táhneme až do varu, pak ztlumíme. Ze strouhanky, mletých jater, pepře, majoránky, soli, česneku a vajec vypracujeme směs, ze které tvoříme kulaté knedlíčky. Asi po půl hodině do vývaru vložíme kořenovou zeleninu, cibuli a dále táhneme další půl hodiny do změknutí zeleniny. Vývar scedíme, maso a zeleninu pokrájíme a opět dáme na sporák a zavaříme knedlíčky, které až vyběhnou na povrch, jsou uvařené. Polévku dochutíme solí, pepřem a nakrájenou zelenou petrželkou.