Suroviny
- kuřecí prsa 3
- anglická slanina 250 g
- dijonská hořčice 2 PL
- máslo 60 g
- vejce 4
- červená paprika 1
- hrášek 1 hrst
- petrželka 2 PL
- barevný pepř
- brambory 700 g
- cibule 60 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na kousku másla připravíme vajíčka, která jsme předtím osolili a opepřili. Do mírně vychladlé vaječiny vmícháme slabé proužky červené papriky, hrášek a petrželku. Kuřecí prsa rozklepeme paličkou a obě strany osolíme a opepříme.
- Tu stranu, na kterou budeme klást nádivku, ještě pomažeme dijonskou hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Vaječnou směs rozložíme středem masa a zavineme. Zajistíme jehlami, párátky, popř. převážeme nití a zabalíme do alobalu, dáme do pekáče.
- Mírně podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě na 200 °C asi 30 minut. Alobal sundáme, roládu poklademe plátky másla (polovina množství) a odkryté dopečeme dozlatova ještě asi 30–40 minut, podle měkkosti masa. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
- Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať nakrájíme. Brambory uvaříme v osolené vodě.
- Máslo rozpálíme a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Brambory rozšťoucháme a posypeme sekanou petrželí, osolíme a opepříme.
Autor receptu: Roman Černoch