Suroviny
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Kuřecí supreme osušíme papírovou utěrkou. Osolíme a opepříme z obou stran. Do pánve vložíme asi lžíci másla a lžíci oleje. Do rozpáleného tuku vložíme kuřecí maso kůží dolů a 3 minuty opékáme. Během opékání trochu ztlumíme plamen, abychom kůži nespálili. Po třech minutích otočíme a pečeme další 3 minuty. Maso položíme na plech nebo do plechového pekáčku a dáme do předehřáté trouby dopéct. Podle velikosti to bude trvat 10–15 minut. Po upečení necháme maso odpočinout.
- Na výpek dáme orestovat kořenovou zeleninu, nakrájenou na malé kostky. Vymačkáme šťávu z jednoho menšího citronu. Nalijeme šťávu do pánve s výpekem. Přidejte větvičku tymiánu a česnek, prohříváme, dokud se šťáva nezredukuje. Odstavte z plotny. Můžete přidat ještě kousek másla. Šťávu přecedíme. Batáty nakrájíme na hranolky 10x10 mm tloušťky, opečeme je na oleji dokřupava.