Příloha (domácí těstoviny)
- vejce 2 ks
Head
- rajče 2 ks
- krájená rajčata kus
- paprika ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 ks
- vývar neuvedeno
- rozmarýn neuvedeno
- mouka neuvedeno
- kapary neuvedeno
- zelené olivy 1 kus
- sušená rajčata neuvedeno
- olivový olej neuvedeno
- rozmarýn neuvedeno
- máslo neuvedeno
- sůl neuvedeno
- pepř neuvedeno
Postup přípravy
- Den předem naložíme kuřecí prsa do olivového oleje a rozmarýnu. Na pánvi rozehřejeme olej, prsa obalíme v hladké mouce a opečeme na rozžhaveném oleji z obou stran. Maso vyjmeme a na pánvi rozpustíme máslo. Na másle zpěníme cibulku a česnek, přidáme koření i větvičku rozmarýnu. Přidáme všechny ingredience mimo maso. Pět minut mícháme zeleninu se šťávami. Do pánve vrátíme maso, zamícháme a podlijeme vývarem. Do udělané omáčky vrátíme maso, lehce provaříme. Servírujeme se snítkou rozmarýnu.
- Domácí těstoviny: Suroviny na těstoviny dáme do mísy a rukama propracujeme, dokud nevznikne pevné těsto, které drží při sobě a nedrobí se. Pak rozdělíme těsto na polovinu a na lehce pomoučněném vále ho rozválíme na plát vysoký asi 4 milimetry. Těsto přeložíme, zabalíme do fólie a necháme minimálně hodinu v lednici odpočinout.
- Poté těsto vyválíme např. strojkem na těstoviny, a pokud ho nemáme, vystačíme si s nožem (případně rádýlkem) a válečkem. Tagliatelle už jen rozprostřeme po pomoučněném plechu, necháme oschnout a poté uvaříme ve vroucí osolené vodě.