Suroviny
- máslo 125 g
- hladká mouka 60 g
- kuřecí vývar 1,5 l
- brambory 4
- lišky 15 ks
- ocet 150 ml
- cibule 1
- sůl
- pepř
- cukr krupice 100 g
- smetana 250 ml
- kopr 1 svazek
Postup přípravy
- Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme ji vývarem, dochutíme solí a přidáme houby a na kostičky nakrájené brambory. Důkladně provaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Zjemníme smetanou. Na konec přidáme čerstvě nasekaný kopr.
- V kastrůlku dáme vařit vodu. Vajíčko vyklepneme do octa a poté pomalu vlijeme do vroucí vody. Stáhneme z ohně a necháme dojít.
Autor receptu: Václav Frič