Citronová majonéza
- žloutek 1
Na pivní těstíčko
- škrob 75 g
Postup přípravy
- Citronová majonéza: V míse smíchejte žloutek, citronovou šťávu, ocet a hořčici, osolte a šlehejte 30 sekund. Pak za stálého šlehání opatrně po malých dávkách přilejte olej - po pár minutách vznikne hustá majonéza. Dochuťte solí, případně citronovou šťávou, kůrou a nasekaným estragonem. Vychladíme.
- Těstíčko: V míse smíchejte mouku a škrob, uprostřed udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce a vlijte pivo. Od středu ke krajům umíchejte hladké těstíčko. To nechte pár minut odležet v chladničce.
- Mezitím očištěné krevety obalte v mouce. V hluboké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Krevety jednu po druhé namáčejte v připraveném těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte cca 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou sběračkou na papírovou utěrku, která vsákne přebývající tuk. Na talíři dochuťte vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s citronovou majonézou.