Omáčka
Postup přípravy
- Omáčku lze připravit do zásoby i den předem. Orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidejte rajčata, tomatové pyré, bobkový list, tymián a kreolské koření. Přiveďte do varu, ztlumte oheň a vařte pozvolna 15-30 minut. Vyjměte bobkový list a dolaďte koření.
- Na pánvi osmahněte očistěné krevety, stačí minuta až dvě z každé strany. Krevety přidejte do omáčky, zamíchejte a vařte na mírném ohni dalších pár minut.
- Servírujte s rýži. Do šálku napěchujte uvařenou rýži a udělejte si uprostřed talíře pěknou kupičku. Naběračkou pak nandejte kolem ryze poradnou porci omáčky a krevet. Ozdobte čerstvou zelenou petrželovou natí.
- Podávejte s teplou nakrájenou bagetou z trouby, pomazanou máslem.