Náplň
- cukr 10 lžic
Postup přípravy
- Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Do tuhého sněhu přimícháme mouku a takto připravené těsto navrstvíme na plech. Následně dáme péct na 20 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C.
- Náplň: Žloutky s cukrem vymícháme, přidáme 200 ml mléka a pudinkové prášky smíchané s moukou. Rozděláme si hladkou hmotu a přilijeme ji do hrnce, kde jsme si zahřáli zbytek mléka. Přivedeme k varu a neustále mícháme. Hustý krém odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme.
- Na vychladlý plát těsta naneseme a rozetřeme krém, nahoru dáme dvě vyšlehané šlehačky. Můžeme posypat nastrouhanou čokoládou.