Suroviny
Postup přípravy
- Očištěnou dýni a brambory si nakrájíme na středně větší kostky a vložíme na plech, zakapeme olejem a osolíme. Vše promícháme a vložíme do trouby na 200 °C. Pečeme do zlatova a změknutí.
- Nakrájíme si cibuli na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Cibulku necháme zatáhnout a poté přidáme zázvor. Jemně zarestujeme.
- Vyndáme z trouby dýni a vše vložíme k cibulce na plotnu. Zalijeme trochou vody. Když se vše začne vařit, přilijeme kokosové mléko, zamícháme a přivedeme k varu. Poté ponorným mixérem vyšleháme krém.
- Dochutíme solí a muškátovým oříškem. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem a dýňovými semínky.
Autor receptu: Miluše Filipová