Zelný salát
- cibule 500 g
Zelný salát
- ocet 500 ml
- deko
Postup přípravy
- Připravíme si nálev: smícháme olej, kečup, hořčici, vodu, sůl, pepř a mletou papriku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Králíka vložíme do pekáče a zalijeme nálevem, vše zakryjeme plátky cibule, česneku a paprik, přes noc necháme uležet.
- Králíka vložíme do trouby a pečeme cca 2 hodiny, dle potřeby podléváme vodou, přeléváme výpekem a obracíme. Ke konci pečení králíka obložíme plátky slaniny, měkké maso vyjmeme a výpek slijeme, přidáme trochu vody a rozmixujeme.
- Bramborový knedlík: Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, krupičku, sůl a vejce. Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj válečky – knedlíky. Nakonec si postavíme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Do této vařící vody ponoříme knedlíky a vaříme je cca 10–12 minut. Po vyjmutí z vody hotové knedlíky propícháme špejlí, aby se nesrazily.
- Zelný salát: Zeleninu nakrájíme, zalijeme tekutými surovinami a necháme alespoň 2 dny uležet.