Karlovarský knedlík
- pečivo 250 g
Postup přípravy
- Králíka naporcujeme, osolíme a dáme do pekáče. Cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu pokrájíme na kousky. Dáme k masu a přilijeme litr vody. Přidáme divoké koření, pekáč zakryjeme alobalem a dusíme hodinu a půl při 200°C. Poté vyndáme králíka a dáme stranou. Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme smetanu na vaření, zahustíme. Nakonec králíka na smetaně dochutíme solí.
- Karlovarský knedlík: Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Bílé pečivo nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme mlékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20 - 25 minut vařit. Hotový knedlík vyjmeme a nakrájíme na plátky.