Koláček s rozvarem z lesního ovoce
Zdroj: archiv TV Prima
Koláček s rozvarem z lesního ovoce
Zdroj:
archiv TV Prima
Moje hodnocení
5x
Ovocný dezert, tentokrát z části pečený z křehkého těsta a se želatinou, připravila na poslední večeři i Kateřina. Dal jí asi nejvíce práce za všech moučníků.
5 porcí
30 minut
Na náplň
lesní ovoce
Postup přípravy
Koláček. Mouku smíchejte s cukrem, solí a kousky másla, přidejte žloutek a ručně vytvořte drobenku. K ní přidejte (podle potřeby) vodu a ručně vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte je v lednici přibližně hodinu odpočívat.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170°C. Na moukou posypané ploše těsto rozválejte a pomocí válečku jej přeneste do připravené formy. Přebytečné těsto odřízněte a upravte. Uhlaďte, propíchejte vidličkou, položte na pečicí papír a zatižte fazolemi. Takto těsto pečte v předehřáté troubě 20 minut. Poté fazole i s papírem odstraňte a dopečte korpus ještě dalších 10–12 minut.
Během pečení si připravte náplň. Postupujte úplně stejně, jako byste připravovali panna cottu, jen s tím rozdílem, že ji pak místo do skleniček nalijte na předpečený korpus.
V misce rozmíchejte želatinu s vodou a nechte nabobtnat. Do hrnce nalijte smetanu, přidejte vanilkový cukr a citronovou kůru. Za stálého míchání přiveďte k varu, poté stáhněte příkon tepla, přidejte želatinu a opět za stálého míchání vařte ještě dvě minutky. Želatina musí být rozpuštěná. Po odstavení hrnce ze zdroje tepla přidejte do smetany dvě lžíce citronové šťávy a promíchejte. Takto připravenou náplň nalijte na upečený korpus, nechte malinko vystydnout a poté dejte zatuhnout na tři hodiny do lednice.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.