Horní část dortu
Korpus
- kokosové mléko 400 ml
- kakao 2 PL
- kokosová mouka 4-5 PL
- prášek do pečiva
Horní část dortu
- mascarpone 500 g
- tvaroh 500 g
Postup přípravy
- Korpus: V misce ušleháme 4 žloutky, xylitol, přidáme tekutou část z konzervy kokosového mléka, přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva a vše smícháme dohromady. Nakonec přidáme sníh z bílků a ušleháme vše společně. Těsto vylijeme do kruhové formy (používám s pečicím papírem) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 20 minut. Necháme vychladnout a dáme na tác. Až korpus vychladne, tak ho potřeme marmeládou.
- Horní část dortu Dohromady vyšleháme mascarpone a tvaroh, dle chuti přidáme čekankový sirup nebo jiné sladidlo, přidáme tuhou část kokosového mléka z plechovky. Když je hmota ušlehaná, klademe ji na vychladlý korpus potřený marmeládou a postupně roztíráme. Dort ozdobíme dle libosti, používají se maliny, borůvky nebo i sypaný kokos a oříšky. Celý dort dáváme přes noc ztuhnout do ledničky.