Suroviny
- vepřové maso 750 g
 - kuřecí maso 750 g
 - uzené maso 750 g
 - cibule 5
 - bílé zelí sklenice
 - červené zelí sklenice
 - brambory 2
 - špenát 500 g
 - kmín
 - olej
 - česnek
 
Postup přípravy
- Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme na plátky nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme olej, trochu vody a dáme péct na 200 °C na 2 hodiny. Opečeme cibulku, přidáme zelí, povaříme, osolíme a ke konci zahustíme strouhanou bramborou. Stejně připravíme jak červené, tak i bílé zeli. Špenát dáme na olej, osolíme, přidáme česnek a povaříme.
 - Do misky dáme mouku, uděláme důlek, přidáme droždí, špetku soli, špetku cukru a trochu vody. Až vzejde kvásek, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Necháme kynout 30–60 minut. Poté vypracujeme šišky a vaříme ve vroucí vodě 15–20 minut.
 
Autor receptu: Květa Štětinová