Suroviny
- vepřové maso 750 g
- kuřecí maso 750 g
- uzené maso 750 g
- cibule 5
- bílé zelí sklenice
- červené zelí sklenice
- brambory 2
- špenát 500 g
- kmín
- olej
- česnek
Postup přípravy
- Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme na plátky nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme olej, trochu vody a dáme péct na 200 °C na 2 hodiny. Opečeme cibulku, přidáme zelí, povaříme, osolíme a ke konci zahustíme strouhanou bramborou. Stejně připravíme jak červené, tak i bílé zeli. Špenát dáme na olej, osolíme, přidáme česnek a povaříme.
- Do misky dáme mouku, uděláme důlek, přidáme droždí, špetku soli, špetku cukru a trochu vody. Až vzejde kvásek, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Necháme kynout 30–60 minut. Poté vypracujeme šišky a vaříme ve vroucí vodě 15–20 minut.
Autor receptu: Květa Štětinová