K servírování
- petržel (čerstvá - volitelné )
Na knedlíčky
- česnek 2
- wontonové těsto 15
Na vývar
Postup přípravy
- Nejdříve založíme vývar z masa a kostí, koření, soli, cibule a studené vody. Přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu. Poté přidáme zeleninu a vaříme dalších 30–40 minut. Vypneme plotýnku a přidáme čerstvé bylinky. Necháme 30 minut stát. Slijeme vývar a dochutíme solí. Místo ní můžeme použít i kvalitní sójovou omáčku. Vývar osvěžíme pár kapkami citronové šťávy.
- Směs na knedlíčky připravíme ve foodprocesoru nebo nakrájíme vše co nejvíce najemno – tedy jarní cibulky, zázvor, česnek i koriandr. Hříbky pokrájíme na plátky a dohněda zprudka orestujeme na olivovém oleji nebo přepuštěném másle. Necháme vychladnout. Poté vše smícháme dohromady spolu s mletým masem a sójovou omáčkou. Směs můžeme nechat odpočívat v lednici nebo ihned plnit knedlíčky.
- Wontonové těsto vytvarujeme do kulatého tvaru pomocí nože nebo vykrajovátka. Plníme vždy asi vrchovatou lžičkou směsi a upěchujeme ve tvar dim sum knedlíčků. Knedlíčky vaříme v páře 8–10 minut podle velikosti.