Suroviny
- hovězí maso - -
- celer - -
- mrkev - -
- petržel - -
- játra - -
- strouhanka - -
- majoránka - -
- česnek - -
- vejce 2 ks
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
Dáme uvařit hovězí maso. Zvlášť uvaříme kořenovou zeleninu. Játra umeleme, přidáme majoránku, česnek, sůl, pepř a vejce. Zahustíme strouhankou a vypracujeme menší koule. Z druhého vejce a hrubé mouky vypracujeme drobení, které nastrouháme na tác a necháme usušit. Měkké maso vyndáme z hrnce, pokrájíme na kostičky a vrátíme zpět. Uvařenou zeleninu nakrájíme a vložíme do hrnce s polévkou. Postupně přidáváme játrové knedlíčky. Nakonec do polévky vložíme drobení, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.