Suroviny
- kuřecí prsní řízek 600 g
- vepřová plec 600 g
- paprika (nakládaná) 5-6
- pórek 1 kg
- vejce 5
- slunečnicový olej
- sladká paprika
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na větší kostky a orestujeme dozlatova. Osmažené maso vyndáváme a dáme na stranu. Ve stejném oleji osmažíme nakrájené papriky, pak přidáme nakrájený pórek. Osolíme a necháme dusit na mírném ohni pod pokličkou.
- Jakmile se odpaří veškerá tekutina, přidáme zpět maso, dochutíme sladkou paprikou a pepřem. Necháme dusit, dokud nezůstane jen olej. Směs přendáme do hliněného hrnce, přidáme vejce a pečeme v troubě dozlatova.
- Podáváme třeba s chlebem, ozdobené chilli papričkou a petrželkou.
Autor receptu: Georgi Ivanov