Postup přípravy
- Kachní prsa osolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev, orestujeme z každé strany dozlatova, poté vložíme na 20 minut do trouby na 200 °C. Na stejnou pánev dáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova, poté přidáme trochu cukru a pomerančovou šťávu. Necháme zredukovat. Nakrájíme bagetu na proužky a dáme na ni cibulku, poté nakrájíme kachní prso na slabé plátky a položíme na cibulku.
- Bageta: Nejprve smícháme vlažnou vodu a droždí. Přisypeme sůl, zamícháme, postupně přilijeme kvásek. Promícháme a hněteme do pevného těsta.
- Vytvarujeme bochánek, posypeme jej moukou a necháme kynout cca 20 minut. Následně rozdělíme na dva stejné díly a vytvarujeme bagety. Ty necháme ve vlažné troubě dalších 20 minut kynout. Po 20 minutách vytáhneme bagety z trouby a rozpálíme ji na 250 °C. Mezitím, co se bude trouba rozehřívat, potřeme bagety vodou a nožem je několikrát nařízneme. Můžeme je posypat hrubozrnnou solí. Bagety pečeme zároveň s hrnkem studené vody, budou pak krásně zlatavé a křupavé, asi 12–18 minut.