Suroviny
Liptovská pomazánka
- cibule 1/2
- tučný tvaroh 250 g
- máslo 60 g
- sladká paprika 1 lžička
- mléko trochu
- sůl dle chuti
Postup
- Zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med a droždí. Mléko smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na čtyři díly a vyválíme v bagety.
- Poté vložíme na plech, vyložený pečícím papírem, nařízneme na vršku bagety a necháme ještě 10 minut pod utěrkou kynout.
- Nakonec potřeme vejcem, aby se upekly krásně dozlatova, a dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15 až 20 minut, můžeme posypat kmínem, solí nebo mákem.
- Liptovská pomazánka: Cibuli nastrouháme, smícháme s tvarohem, máslem, můžeme zředit trochu mléka a dochutíme paprikou a soli.
Autor receptu: Nikola Vives Relova