Domácí chléb
- hladká mouka 1 kg
Domácí chléb
- voda 0.3 dcl
Head
Postup přípravy
- Kachní stehna osolíme, opepříme a přidáme kmín. Necháme cca 30 minut v pokojové teplotě naležet. Poté dáme do hrnce, zalijeme lehce vodou, červeným vínem, přihodíme česnek, tymián, rozmarýn a pomalu pečeme zakryté na 150 °C po dobu 2–2,5 hodiny. Maso poté obereme a šťávu v hrnci svaříme na polovinu. Do svařené tekutiny hodíme najemno rozdrolené maso, pak už nevaříme.
- Najemno si nakrájíme červenou cibulku, pažitku a přidáme do vychladlého masa, na závěr osolíme a opepříme, jestli je potřeba, a dáme dijonskou hořčici.Na rozpálenou pánev si dáme cukr krystal, necháme zkaramelizovat, přidáme bílé víno a žlutou cibuli nakrájenou na kolečka. Na mírném ohni restujeme cibulku do zlatohněda.
- Domácí chléb: Do mísy vložíme všechny ingredience a důkladně, cca 15minut, promícháme a necháme kynout min 2 hodiny, občas promícháme. Vykynuté těsto vložíme na pečicí fólii nebo papír potřeme jedním bílkem a posypeme trošku kmínem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 250 °C 15 minut a poté snížíme troubu na 150 °C a pečeme ještě 45 minut.