Suroviny
- kuřecí maso 3 ks
- cibule 1 kus
- libeček kus
- zázvor kus
- skořice kus
- badyán 3 kus
- bazalka kus
- rýžové nudle kus
- sůl kus
- pepř kus
Postup přípravy
Kuřecí stehna si vykostíme a maso si dáme bokem. Z kostí si uděláme vývar, který následně upotřebíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a nasucho ji opražíme v hrnci spolu s čerstvým zázvorem, skořicí a badyánem. Na opraženou směs nalijeme vývar z kostí, který jsme si předem nachystali. Necháme chvilku povařit a následně scedíme, kosti ani koření už nebudeme potřebovat. Do scezeného vývaru přidáme kuřecí maso, libeček, sůl, pepř a vaříme ještě asi 20 minut. Pak už stačí uvařit rýžové nudle a hotovou polévku posypat jarní cibulkou a bazalkou.