Head
- kuřecí maso 1 ks
- mrkev 1 ks
- kořenová zelenina 100 g
- hrášek
- koření do polévky
Postup přípravy
Kuřecí stehno vložíme do hrnce s osolenou vodou a necháme vařit asi hodinu a půl. Můžeme přidat čerstvý libeček. Dále si očistíme kořenovou zeleninu a nastrouháme ji nahrubo. Pak ji osmahneme na másle. Z vývaru vyndáme stehno s libečkem a maso obereme. I s osmaženou zeleninou vrátíme maso do vývaru a dochutíme polévkovým kořením. Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě knedlíčky, na které si v misce smícháme všechny ingredience a formujeme je a oddělujeme lžičkou. Když knedlíčky vyplavou, jsou hotové. Pak je přecedíme a přidáme do polévky, kterou osvěžíme zelenou natí..