Suroviny
- bazalka
- kuřecí maso 180 g
- kuřecí vývar 1 l
- špenát 2 hrsti
- mrkev 2 hrsti
- strouhanka 50 g
- parmezán 6 lžic
- česnek 4 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
- pažitka 2 lžíce
- vejce 1
- pórek 1
Postup přípravy
Namleté kuřecí maso, strouhanku, tři lžíce parmazánu, dvě rozmačkané stroužky česneku, pažitku, vejce, necelou lžičku soli a špetku pepře promícháme v míse. Ze směsi utvoříme knedlíčky. Olej rozpálíme v širším hrnci (ve kterém budeme vařit polévku) a dozlatova – asi tři minuty – na něm knedlíčky opékáme; stačí, než se zatáhnou, dovaří se v polévce. Vyjmeme je z hrnce a dáme stranou. Pak do hrnce nasypeme kolečka pórku a za občasného míchání je necháme tři minuty změknout. Přidáme tence pokrájené stroužky česneku a opékáme je další minutu. Vlijeme vývar a další půllitr vody. Přivedeme k varu a přidáme kolečka mrkve. Vaříme osm minut, pak přidáme kuřecí knedlíčky a vaříme, dokud nebudou hotové a kolečka mrkve nezměknou. Nakonec vmícháme těstoviny, špenát a zbylé tři lžíce parmazánu a povaříme, aby i těstoviny změkly. Dochutíme solí a pepřem a podáváme ozdobené bazalkou.