Náplň na koláč
- jablko
Těsto na koláč
- cukr 4 lžíce
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme těsto na koláč: změklé máslo vypracujeme s hladkou moukou a lžící cukru, a pokud nám těsto nedrží požadovanou konzistenci, přidáváme po lžících studené vody.
- Těsto necháme minimálně 40 minut odpočinout v chladničce. Korpus vytvarujeme do formy, propícháme vidličkou a pečeme při 180 °C dozlatova.
- Dále si připravíme náplň na koláč – rozpálíme pánev a nasypeme lžíci cukru. Když už máme karamel téměř hotový, přidáme dvě rozmixovaná jablka společně s mlékem a provaříme v karamelu. Ještě horké nalijeme na korpus. 4. Poté si orestujeme na másle jablka společně se lžící cukru a trochou skořice. Přidáme na koláč.
- Na závěr ušleháme dvě šlehačky a pokryjeme jimi koláč a posypeme vlašskými ořechy.