Head
- hovězí maso 500 g
- morková kost 4
Petrželové kapání
- polohrubá mouka 100-200 g
Head
- petržel 2
- celer 1/2
- cibule 1
- bobkový list 2
- nové koření 5
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do hrnce dáme hovězí maso a morkové kosti a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou zeleninu, cibuli i se slupkou a koření (bobkový list, nové koření). Přivedeme k varu a na mírném prameni táhneme cca 2–3 hodiny. Po uvaření vytáhneme maso a zeleninu, vývar scedíme. Maso a zeleninu nakrájíme a vložíme zpět do vývaru, dochutíme solí a pepřem.
- Na petrželové kapání smícháme vajíčka, petrželovou nať a polohrubou mouku se špetkou soli. Připravíme konzistenci hustšího palačinkového těsta a tuto směs skrze síto na halušky protlačíme do vroucí polévky.