Head
- celer ½
Játrové knedlíčky
Head
- zelená petržel ( - volitelné )
Játrové knedlíčky
Head
Postup přípravy
- Hovězí kosti dáme vařit do tlakového hrnce, přidáme mrkev, petržel, kousek celeru, dochutíme vegetou a osolíme. Když je vývar silný, kosti vytáhneme a maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Povaříme ještě s nudlemi a játrovými knedlíčky, dochutíme solí a nakonec přidáme zelenou petrželku nebo pažitku.
- Játrové knedlíčky: Kuřecí játra pomeleme s cibuli a česnekem, přidáme vejce, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Dle potřeby přidáme strouhanku na zahuštění, poté vytvarujeme knedlíčky, které zavaříme v polévce.
- Domácí nudle: Z uvedených ingredienci s troškou vody uděláme tuhé těsto, poté vyválíme placku, kterou necháme proschnout, a nakrájíme nudličky.