Suroviny
Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 250 g
- majoránka
- česnek
- strouhanka
- vejce 1
- sůl
- pepř
Demi glace
Postup přípravy
- Kořenovou zeleninu a hovězí maso si nakrájíme na kostičky a společně orestujeme na oleji. Přidáme vodu, demi glace a rajčatový protlak. Vaříme, dokud maso nebude měkké. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky.
- Kuřecí játra rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme strouhanku, vejce, česnek, kmín, majoránku, osolíme a opepříme. Játrové knedlíčky si uvaříme zvlášť a poté přidáme do polévky, vaříme ještě 10 minut.
Demi glace
- Morkové kosti opečeme v troubě dozlatova. Poté je dáme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme na malém ohni 24-30 hodin.
- Hotový vývar přeceďte přes plátno do menšího hrnce a pomalu svařte na hustou omáčku konzistence sirupu.
Autor receptu: Georgi Stoykov