Suroviny
- hovězí maso 500 g
- drůbeží játra 200 g
- libeček
- bobkový list
- nové koření
- celer
- petržel
- mrkev
- majoránka
- česnek
- máslo g
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do hrnce dáme vařit maso, přidáme sůl, koření a necháme pozvolna vařit hodiny. Potom přidáme celé kusy kořenové zeleniny a vaříme dál, dokud nejsou maso a zelenina měkké. Vše scedíme a zeleninu nakrájíme do již čistého vývaru.
- Játrové knedlíčky: Játra pomeleme, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, vejce a přidáme oříšek másla pro zjemnění. Vše promícháme a zahustíme strouhankou tak, aby nám šly dělat knedlíčky, které zavaříme zvlášť.
- Dle libosti zavaříme domácí nudle a obě zavářky vrátíme do horkého vývaru a podáváme.