Head
- hovězí maso None ks
- hovězí kosti None ks
- celer None kus
- mrkev None kus
- nové koření None kus
- sůl None kus
- pepř None kus
Postup přípravy
- Maso spolu s kostmi omyjeme a vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Přidáme kořenovou zeleninu spolu s kořením a vaříme na mírném ohni až šest hodin. Během vaření sbíráme pěnu. Hotový vývar scedíme, maso vyndáme, pokrájíme a vrátíme zpět do polévky, dochutíme. Přidáme i pokrájenou mrkev. Podáváme s domácími nudlemi a čerstvou petrželkou.
- Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí vytvoříme tužší těsto, které vyválíme na tenkou placku a chvíli necháme proschnout. Poté nakrájíme tenké nudle, které opět necháme proschnout a poté uvaříme v osolené vodě a podáváme k polévce.