Játrové knedlíčky
- sůl 2
- pepř
- petržel 1 lžička
- strouhanka 1/2-1
Postup přípravy
- Veškeré ingredience na vývar, kromě kořenové zeleniny, vaříme táhnutím dvě hodiny ve dvou litrech vody. Po hodině varu přidáme kořenovou zeleninu vcelku. Scedíme, nakrájíme najemno zeleninu a maso, na ozdobení přidáme nasekanou pažitku.
- Játrové knedlíčky: Játra pomeleme, přidáme zbytek ingrediencí, vše smícháme a uděláme knedlíčky, které uvaříme zvlášť v osolené vodě, než vyplavou na hladinu.
- Celestýnské nudle: Smícháme suroviny a připravíme si těsto. Na rozpálené pánvi si usmažíme palačinky, které pak nakrájíme na jemné nudle. Ty dáme do polévky těsně před podáváním.