Suroviny
- hovězí maso na polévku
- cibule 1
- celer 100 g
- mrkev 100 g
- petržel 100 g
- pórek 1
- nové koření několik kuliček
- bobkový list
- česnek 1
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- Maso i zeleninu dáme do trouby na 180 °C na 20 minut kvůli lepší barvě a chuti. Nalijeme do hrnce vodu, osolíme a přidáme maso se zeleninou. Vaříme 2 minuty a poté stáhneme plamen na první stupeň.
- Po hodině z hrnce vyndáme zeleninu a maso necháme vařit dalších 12 hodin. Půl hodiny před koncem vyndáme maso a libové kousky nakrájíme na kousíčky. Nakrájíme i novou zeleninu, vývar scedíme a vše přidáme do hrnce.
- Nakrájíme petrželku a přidáme do polévky. Před podáním můžeme uvařit nudle a přidat do polévky.
Autor receptu: Denisa Pfauserová