Kynutý knedlík
- mléko 250 ml
Head
- mrkev 3
Kynutý knedlík
- vejce 1
Head
- celer 1
Kynutý knedlík
- rohlík (starší - volitelné ) 2
Head
Postup přípravy
- Maso osolíme a opepříme, případně prošpikujeme slaninou. V hrnci rozhřejeme máslo a maso na něm zprudka zatáhneme. Poté vyjmeme a přidáme cibuli, mrkev, petržel a celer. Orestujeme a přidáme koření. Pak vrátíme maso zpět do hrnce, přilijeme vývar nebo vodu a dusíme hodinu až dvě do změknutí masa. Vybereme koření, omáčku rozmixujeme a přidáme smetanu. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Vše dobře promícháme.
- Na knedlíky nalijeme 100 ml vlažného mléka do hrníčku a přidáme droždí, necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, mléko a kvásek. Vypracujeme a přidáme kostičky rohlíku. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Poté vytvarujeme knedlíky (ruce si namočíme do vody), opět poprášíme moukou a necháme ještě tak 15 minut kynout. Vaříme 10 minut, poté otočíme a vaříme dalších 10 minut. Hotové knedlíky propícháme vidličkou.