Suroviny
- hovězí žebra 2 -
- mrkev 1 -
- petržel 1 -
- celer ¼ -
- cibule 1 -
- česnek 1 -
- bobkový list 2 -
- nové koření 5 -
- pepř 10 -
- hovězí bujón - -
- petržel - -
- hrubá mouka 100 g
- vejce 1 -
- sůl - -
Postup přípravy
Maso dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme koření, sůl a všechnu očištěnou zeleninu. Necháme vařit na pomalé vaření – čím déle tím lépe, např. 2–3 hodiny. Z mouky a vejce se solí uděláme těsto, rozválíme a necháme trochu uschnout. Těsto nakrájíme na plátky a z plátů na nudličky. Uvaříme zvlášť v osolené vodě. Maso z polévky obereme zeleninu rozkrájíme. Můžeme dochutit bujonem podle potřeby a přidáme nasekanou petrželku. Do talíře dáme nudličky a přelijeme polévkou.