Suroviny
Postup přípravy
- Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme dvě lžíce oleje a začneme restovat cibuli. Cibuli restujeme pozvolna, dohněda. Posléze přidáme maso, dokud se nezatáhne, mícháme. Pak přidáme koření. Zaprášíme lžící hladké mouky a restujeme dále. Když směs zhoustne a začne se lehce připalovat, přilijeme asi dvě naběračky (150 ml) hovězího vývaru. Maso by mělo být z velké části ponořené. Zamícháme, přikryjeme poklicí a za občasného míchání vaříme, dokud maso nezměkne – tedy dvě hodiny a více. Vždy, když se vypaří část tekutiny, dolijeme opět vývarem.
- Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, poté slijeme a rozšťoucháme, přidáme máslo. Nakonec můžeme ozdobit osmaženou jarní cibulkou a slaninou.