Suroviny
- hovězí líčka 1 kg
- sádlo
- cibule 1
- mrkev 2
- petržel 2
- celer 1/4
- česnek
- hovězí vývar
- červené víno
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- rajský protlak
- máslo plátek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Sádlo rozehřejeme v tlakovém hrnci a hovězí maso na větší kusy v něm orestujeme ze všech stran. Maso vyjmeme, do hrnce dáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.
- Osmahneme, zalijeme vínem, hovězím vývarem a přidáme koření a česnek. Poté zavřeme tlakový hrnec a vaříme 50 minut. Když je maso hotové, vyjmeme ho a omáčku propasírujeme (ne však úplně). Přidáme plátek másla na zjemnění, dle potřeby rajčatový protlak a dochutíme.
- Brambory oškrábeme a uvaříme. Po uvaření rozmačkáme a rozmixujeme s máslem a mlékem. Na dozdobení celého pokrmu si na másle osmažíme nakrájenou mrkev s petrželí.
Autor receptu: Monika Nerušilová